TR
2022 - 2023 Sezonunun Favori Renkleri Nelerdir?
Oluşturulma Tarihi 2022 Eyl Cum 12:35

2022 - 2023 Sezonunun Favori Renkleri Nelerdir?

Günümüzde moda ve tarz anlayışına yön veren etkenlerden biri hiç şüphesiz ki renklerdir. Doğru renk seçimleri tarzınızı güçlendirirken aynı zamanda modaya uygun bir görünüme sahip olmanızı sağlar. Dönemsel olarak değişkenlik gösteren sezonun favori renk tonları, tasarımcılar başta olmak üzere modaya ilgisi olan herkesi etkiler. Bu nedenle moda ve kumaş dünyasında önemli gelişmeler arasında yer alır. Geçtiğimiz yıllarda popülerliğini artıran pastel renk tonları, kıyafetlerde soft bir görünüm yaratarak her türlü tarza uyarlanabilir hale gelmiştir. Sezonun favori renkleri aksesuarlardan ayakkabılara, çantalardan eşarplara kadar kombinlerde kullanılan her parçayı etkiler. Pantone tarafından 2022 yılının rengi olarak belirlenen Very Peri, günlük hayatta da kullanılmak üzere kumaşlarda sıklıkla tercih edilmeye başlanmıştır. Soft renkler kategorisinde yer alan Very Peri, lila tonlarının en göz alıcı hali olarak yorumlanmıştır.

Yaz aylarında en çok tercih edilen renkler hangileridir?

Yaz aylarının vazgeçilmez renklerinden olan canlı tonlar, özellikle fosforlu pembe, yeşil ve turuncu gibi göz alıcı renklerden oluşur. Yalnızca aksesuar, çanta ya da ayakkabı tercihlerinde kullanılmayan bu tonlar aynı zamanda günlük yazlık kıyafetlerde de sıklıkla tercih edilir. Güneş enerjisini kıyafetlere taşıyan canlı renkler, enerjinizi yükseltecek desenler ile bütünleşerek dinamik bir tarzı yakalıyor.

Kış aylarının favori renk tonları nelerdir?

Kış aylarında ise canlı renklerin yerini soft renkler alıyor. Özellikle sonbahar aylarında sıklıkla tercih edilen kahverengi ve bej tonlarına hayvansı desenler eşlik ediyor. Sonbaharı sembolize eden bej tonları, kış aylarında da moda dünyasında en çok tercih edilen renk tonları arasında yer alıyor. 2022 yılında moda dünyasında en çok tercih edilen renklerden biri olan kahverengi tonları, çeşitli çiçek ve yaprak desenleriyle günlük hayatta kullanılmıştır. Aynı zamanda yeşilin her tonu kıyafetlerde sıklıkla tercih edilmiş, soft tonların yanı sıra, koyu yeşil ve zümrüt yeşili gibi çarpıcı tonlara da kumaşlarda sıklıkla yer verilmiştir. Modaya ayak uydururken özgün tasarımlardan da vazgeçmeyen Etkin Tekstil, yüzlerce farklı kumaş deseni ve en gözde renk tonlarıyla sizlere moda yolculuğunda öncülük eder.

Blog Arşivi
Etkin Textile sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close